Imatge de la capçalera: Jove decadent de Ramon Casas

dilluns, 14 de març del 2011

Què llegir per sant Jordi? (7)

S'ha acabat la setmana blanca i amb ella el temps lliure per divagar, elucubrar, reflexionar,...així és que us passo directament la ressenya que ha fet la Isabel Llobet sobre el llibre d'un autor menorquí, nascut a Ferreries. M'agrada de la seva proposta el fet de recomanar un autor que no té un gran suport mediàtic i del qual no hagués conegut, per altres mitjans, la seva existència:

Barba-Rossa de Joan Pons Pons

El protagonista, en Roger Genestar, viu a Menorca en un temps convuls – segle XVI- en què els pirates turcs i barbarescs saquegen ports i vaixells i amenacen totes les costes de la Mediterrània.
És caçador d’ocells  i la seva vida consisteix simplement a caçar i no ser caçat. Fins el dia en  què l’amor per una esclava l’atrapa i embruixat travessarà mars i terres per trobar-la. La recerca el duu fins a Constantinoble, el regne del temut Hayr al-Din conegut arreu com  a Barba-Rossa .
Quan, anys després d’haver marxat, torna a Menorca, serà una altra persona. Ha viatjat, ha vist i ha viscut. Ara té terres, però malgrat tot, l’amor encara l’empeny a desafiar el seu destí.
Barba-Rossa és una novel·la intensa, exòtica, i sintètica, que es pot llegir com una transcripció històrica dels temps actuals, i gaudir alhora amb un llenguatge d’un profund lirisme, que la fa encara més atraient.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada