Imatge de la capçalera: Jove decadent de Ramon Casas

dimarts, 12 d’abril del 2011

Què llegir per sant Jordi? (15)

De la mà de la Felisa- a qui ja coneixem perquè ha participat diverses vegades en aquest bloc amb les seves valuoses contribucions- tenim una altra ressenya sobre un llibre juvenil, de temàtica històrica.

La bola de fuego de John Christopher

El  comentari anterior del Juan Manuel Martínez, m’ha fet recordar que existeix un llibre  que recull totes les expectatives per als amants de la novel·la històrica , d’aventures  i si voleu de ciencia ficció.En aquest cas, ve classificat en l’apartat de literatura juvenil;però des del meu punt de vista és prou interessant per a qualsevol edat.El títol és  la bola de fuego  i el seu autor és John Christopher,ed.Alfaguara.
La força motriu de l’acció són uns nois que troben un “element” al bosc que els portarà  a un altre món paral·lel ,on viuen com si fossin a l’antiga Roma.Tot i que presenta les característiques d’aquella època,no és ben bé el món que coneixem,perquè històricament ha evolucionat de manera diferent.
No voldria ser enigmàtica,el que és cert és que no es pot explicar massa,sense desvetllar els misteris de l’argument.
Els que heu estudiat la manera de viure del romans, o els que ho vau fer fa temps ,envejareu els personatges,ja que, qui de nosaltres no ha envejat la bona vida dels romans? Qui de nosaltres no voldria fer un viatge en el temps a èpoques passades?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada