Imatge de la capçalera: Jove decadent de Ramon Casas

dimarts, 28 de juliol del 2009

Alice in Wonderland

Avui he vist al telenotícies el tràiler oficial de la pel·lícula basada en la novel·la de Lewis Carroll Alice's Adventures in Wonderland.
És una altra mostra de l'interès que generen els clàssics literaris en el món del cinema. De fet, ja existeix una versió de dibuixos animats que tots coneixem, sobretot els més grans, i que vam fruir durant la nostra infantesa. Ara, els personatges humans són de carn i ossos i els efectes especials semblen ser espectaculars.
Esperem que Tim Burton, el director, estigui a l'alçada d'altres obres seves com Edward Scissorhands, The Nigthmare before Christmas o Sleepy Hollow, on excel·leix per la seva capacitat de crear atmosferes inquietants i d'estètica gòtica.


Il·lustracions fetes per John Tenniel a la primera edició del llibre
Però el millor de tot és que la visió d'aquest tràiler no només m'ha desvetllat l'interès per veure la pel·lícula, sinó que m'ha mogut a buscar en la prestatgeria el llibre ja oblidat i m'ha empès a tornar-lo a llegir després de tants anys. Cal considerar el cinema aliat de la lectura i no enemic o antagonista. Així que esperarem al març per veure l'estrena, tanmateix, abans hem de buscar el temps per conèixer la font original, el llibre de Carroll.





Enllaç al tràiler

1 comentari:

  1. Això promet! la imaginació de Lewis Carroll pot trobar moltes connexions amb la imaginació de Tim Burton. Creuem els dits.

    ResponElimina