Imatge de la capçalera: Jove decadent de Ramon Casas

dimecres, 12 d’agost del 2009

COSES QUE FER AMB GOOGLE EN EDUCACIÓ (I)- IGoogle


Cuentan de un sabio que un día
Tan pobre y mísero estaba
Que sólo se sustentaba
De las hierbas que cogía
¿Habrá otro ? - entre sí decía-
Más pobre y triste que yo?
Y cuando el rostro volvió
Halló la respuesta viendo
Que otro sabio iba cogiendo
Las hierbas que él arrojó


Aquest poema de Calderón de la Barca m'ha fet pensar que dins d'aquest món- el de les noves tecnologies, en general, aplicades a l'educació- tots podem ser una mica com aquest savi. Amb els nostres limitats coneixements podem obrir camins a aquells que encara no s'hi han endinsat i els que van davant nostre ens poden donar un cop de mà. Amb aquesta idea escric aquest article i tots els que vindran després, per ajudar i rebre consells alhora.

Capítol I "Igoogle"

El cercador Google ens ofereix una opció que és "IGoogle" la qual et proposa crear una pàgina personalitzada. Som-hi, a clicar i veure què passa!
Primer de tot cal registrar-se amb un nom d'usuari, una adreça de correu electrònic- que pot ser qualsevol- i una contrasenya. Gràcies a la contrasenya es pot accedir a aquesta pàgina des de tots el ordinadors que tingueu a mà i trobar-vos com si estiguéssiu a casa amb el propi.

Ja la tinc, ara què faig? Doncs la puc "tunejar" posant una imatge de capçalera que m'agradi, n'hi ha tantes que no acabaria de passar pàgines, per tant, escric una paraula en el terme "cercar" per acostar-me al que vull (flors, animals, paisatges...) Algú sap si puc posar una capçalera creada per mi mateixa?

El segon pas, i el realment important, és el contingut. Aquesta pàgina serà el portal de tot allò a què jo vull tenir accés d'una manera immediata, i per a més facilitats se'm permet crear més d'una pàgina i donar-li un nom a cadascuna per classificar la informació: enllaços a llocs d'interès com Flickr o youtube, accés directe als vostres blocs, innombrables gadgets ( diaris, diccionaris, ...), etc.

Però sobretot, si sols no us en sortiu, no ho deixeu córrer, demaneu ajut a algú que tingueu a prop i tot serà més fàcil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada