Imatge de la capçalera: Jove decadent de Ramon Casas

dilluns, 9 d’agost del 2010

"La novel·la de Dickens" de Neus Canyelles

Amb poc més de cent seixanta pàgines, Neus Canyelles escriu una novel·la senzilla i sense pretensions, com la seva protagonista, na Blanca, la qual em recorda en certs moments algunes heroïnes rodoredianes.
Blanca, per la seva situació personal, d'extrema fragilitat-dona sense parella que l'ajudi, amb una filla al seu càrrec i pocs recursos econòmics-sembla abocada al fracàs, però uns pocs amics-reals o imaginaris- i la seva creativitat li donaran força per tirar endavant.
Igual que en altres obres que m'han agradat molt- La pedra lunar, El pacient anglès,...- trobem el recurs de la novel·la dins de la novel·la. En aquest cas, Grans Esperances de Charles Dickens és la lectura que la protagonista segueix com a model per al seu itinerari personal. L'autora ha volgut donar a na Blanca un cert aire dickensià i ha afegit algun toc de realisme màgic molt ben integrat al conjunt.
Senzilla i sense pretensions, com he dit al començament, però alhora autèntica i entranyable.

2 comentaris:

  1. Que decepción, queria leerla en vacaciones pero no sale a la venta hasta Septiembre!

    ResponElimina
  2. No te has perdido nada, créeme... Lo compré pero sólo porque era lectura obligatoria, porque si no me habría gastado mi dinero y mi valioso tiempo en algo más productivo como comerme una hamburguesa en el burger king.

    ResponElimina