Imatge de la capçalera: Jove decadent de Ramon Casas

dissabte, 21 de novembre del 2009

MICROBLOGGING

Per donar-vos una definició del que és el microblogging res millor que la viquipèdia:  "Com a microblogging o miniblogging es coneix una derivació del fenomen bloc, amb la particularitat que s'hi envien missatges curts (habitualment de menys de 200 caràcters) a l'atenció del públic general o només de les pròpies coneixences.

Les novetats i els avisos poden enviar-se (depèn del servei) des d'un lloc web, per missatgeria instantània, per correu electrònic, a través d'aplicacions de tercers, per SMS, per mòbil, etc.
El primer servei d'aquestes característiques fou Twitter, nascut el març de 2006. Posteriorment han sorgit diversos serveis similars com ara Pownce o Jaiku que afegeixen al microblogging altres funcionalitats com la transmissió d'arxius o la notificació d'esdeveniments. De fet el maig de 2007 ja hi havia fins a 111 serveis o aplicacions inspirades en el Twitter arreu del món.[1]".

La plataforma que he triat per a la meva classe de 2n de castellà és "Edmodo", exclusiva per al món de l'educació, a través de la qual professors i alumnes es poden intercanviar missatges i arxius.

Al bloc de llengua castellana he penjat un videotutorial on explico el seu funcionament.