Imatge de la capçalera: Jove decadent de Ramon Casas

diumenge, 16 d’agost del 2009

LibraryThing


A partir d'ara pots modernitzar el teu fitxer de lectures, substituint l'antic o combinant-lo amb aquesta nova eina d'Internet: http://cat.librarything.com/
Com a tot arreu només cal que et registris i a continuació has d'afegir els llibres que estàs llegint. Pots realitzar la teva cerca en catàlegs, botigues o biblioteques virtuals, però també hi ha l'opció de fer manualment la fitxa del llibre.
Library thing té moltes possibilitats -algunes de les quals segurament encara no he descobert- com la de crear grups amb visibilitat pública o privada, mantenir converses amb la gent del teu grup, seguir els moviments d'un grup al qual no pertanys; a més de donar informació sobre els llibres més destacats, les persones que comparteixen les teves lectures, la possibilitat d'afegir un widget al teu bloc, etc.
Quin és l'inconvenient? Doncs que bàsicament és una plataforma anglosaxona, per tant, tot i que la teva pàgina la pots personalitzar en català, la informació sobre llibres és en anglès. Ara bé, com més serem, més riurem, així que val la pena que tots plegats intentem equilibrar la balança amb la nostra llengua minoritària, o si ho prefereixes prova-ho en castellà, l'important és llegir i compartir. I com que aquest bloc està dedicat a l'educació penso que val la pena fer l'experiment amb els nostres alumnes.

1 comentari:

  1. cristina fernández gonzález
    sandra villa rodriguez
    patricia giménez pedralba
    nuria mampel caballero
    laura planas cardona
    http://cincosonrisas.blogspot.com/

    CT1 Lengua castellana

    ResponElimina